Even geduld a.u.b...
Even geduld a.u.b...

De verschillende typen banden Auto

Uw banden aanpassen aan het seizoen is uiterst belangrijk voor uw veiligheid.
Hier volgen aanwijzingen die u zullen helpen bij het kiezen van de best aan de weersomstandigheden aangepaste banden.

Zomerbanden

U kunt het hele jaar rijden op zomerbanden wanneer het gebruik van het voertuig, de gemaakte reizen en het klimaat in uw geografische zone dat toelaten. Het is belangrijk om altijd met zomerbanden te rijden die in goede staat verkeren. Het is immers zo dat de band bij regen of sneeuw minder goed of zelfs slecht zal presteren wanneer die te ver versleten is. Niettemin presteert een zomerband zeer goed op droog wegdek en levert prima grip.

Winterbanden

Het wordt aangeraden om vanaf november tot en met maart winterbanden te monteren. Het gebruik van winterbanden varieert echter, afhankelijk van het gebruik van uw voertuig, de reizen die u ermee maakt en het klimaat in uw geografische zone. Het is heel belangrijk om altijd te beschikken over winterbanden die in goede staat verkeren, omdat versleten winterbanden niet doeltreffend zijn op besneeuwd, noch op nat wegdek. PNEUS-ONLINE raadt u aan 4 winterbanden te monteren om voor de winter de grip van uw voertuig te vergroten en adviseert u de winterbanden te vervangen zodra de diepte van het profiel 3,5 mm is, om zo maximale grip te behouden op besneeuwd wegdek. Tot slot, wees ervan bewust dat het monteren van winterbanden, het gedrag van uw voertuig en de grip op droog wegdek aanzienlijk beïnvloed.

All Weather Banden

De all weather band is een goede compromis wanneer u uw voertuig in de zomer en in de winter gebruikt. Het is een band die prima geschikt is op alle typen wegdek, maar blijft enigszins een 'allrounder'. Een all weather band zal niet dezelfde prestaties en een minder goede wegligging leveren op droog wegdek dan een zomerband. En zal evenmin evenveel grip hebben op besneeuwd wegdek als een sneeuwband. Het is ook heel belangrijk om all weather banden te hebben die in goede staat zijn zodat ze goed blijven presteren in alle situaties.

RunFlat of Pax banden

De zogenaamde 'anti-lek' banden zijn, afhankelijk van de fabrikant, bijvoorbeeld Run Flat van Pirelli, RFT van Bridgestone of Pax van Michelin, verplicht voor bepaalde voertuigen die geen reservewiel hebben, maar alleen een anti-lek spuitbus. Als u het slechte type band kiest dan riskeert u bij een lekke band beschadiging van de velg en zult u genoodzaakt zijn de band ter plaatste te vervangen. Met een anti-lek band kan echter met een beperkte snelheid (80km/u over ongeveer 200 km) de dichtstbijzijnde garage bereikt worden. .

Zoeken
Autobanden