Even geduld a.u.b...
Even geduld a.u.b...

Test Winterautobanden

Winter- of Sneeuwband?


Winterbanden, die men ook wel eens onterecht sneeuwbanden noemt, verzekeren uw veiligheid zodra het koud wordt. Zomerbanden hebben, wanneer het koud is, te weinig grip op het wegdek en door hun structuur bieden deze banden geen houvast op sneeuw, ijs en in de modder.
Een winterband heeft een sneeuwvlok als symbool op de zijkant van de band. De symbolen "M + S" en 3PMSF geven aan dat bepaalde banden ook efficiënt zijn op een besneeuwde weg.

Wanneer moeten de winterbanden gemonteerd worden


Winterbanden moeten gemonteerd worden zodra de temperatuur 7 graden bereikt. Sneeuwbanden bestaan uit rubber dat op lage temperatuur soepel blijft en een veel grotere grip heeft. De structuur van de winterband is ontworpen om de aandrijving van het voertuig te verbeteren, met name bij sneeuw. Deze structuur bestaat uit groeven in de lengte en de breedte die groter zijn dan bij een gewone band. De resterende rubberdiepte van een winterband moet minstens 4 mm bedragen. Bij een kleine diepte wordt de grip op een besneeuwd oppervlak aanzienlijk minder. Welke winterband zou u moeten nemen? Onderstaande winterbanden zijn getest en geklasseerd door de klanten van Pneus Online.

Nieuwe zoekopdracht Vergemakelijkresultaten
Op droog wegdek rijden
Op nat wegdek rijden
Op besneeuwd wegdek rijden
Wegligging
Rijcomfort
Slijtage/km verhouding
Geluidniveau
Prijs/kwaliteitsverhouding
Gemiddelde score

Zoeken
Winterbanden

Vergemakelijkresultaten
U kunt banden monteren met een hogere belastingsindex dan die van de oorspronkelijke exemplaren.
Voor de winterbanden kan de snelheidsindex verlaagd worden tot 2 maten onder de oorspronkelijke (tenzij de fabrikant anders voorschrijft).
Omgekeerd geldt voor alle banden dat u, indien nodig, exemplaren met een hogere snelheidsindex dan de oorspronkelijke kunt monteren.